Stereoset van de Kempenaartjes

Gestart door Kempenaartjes, december 23, 2017, 14:53:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

The Good Son

Mooie foto en mooie kamer, je set ziet er mooi bescheiden uit, maar kenners weten wel beter, geheel mijn smaak!  :yes:

Rob46

Top dat jullie een hele mooie nieuwe set hebben staan. Wat ik uit de eerste ervaringen begrijp, is het geheel in balans en zeer muzikaal[emoji106]. Daarnaast oogt het ook nog eens luxe. Complimenten en heel veel luisterplezier!

Kempenaartjes

Dank jullie voor de leuke reacties. De kennis van menig forumlid is daarbij een dankbaar hulpmiddel :wink:

xander32

Prachtige set hoor en tof om over jullie zoek- en 'vindtocht' te lezen. Mooie keuzes.

TurboMarco

(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

jowa

Mooie set geworden zo. :yes:
Eenvoudige (in aantal componenten) maar muzikaal rijkere set geworden zo. [emoji1360][emoji1360][emoji1360]



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

pameijer

Mooi verhaal, en schitterende huiskamer hebben jullie zo. Geniet maar lekker van de muziek in deze donkere dagen!
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

NB

Ziet er goed uit en zal vast ook zo klinken. En niet over 1nacht ijs gegaan.
Kamer set:
Marantz PM 6007 - Q Acoustics 3050 - Infinity Alpha 10 - Yamaha CDS303 - Marantz cd 5000-
Pioneer DV-50LX- Bluetooth receiver BLS- B11.
Sennheisser HD 700 en Sennheiser IE 800.

Slaapkamer:
PM 6004, Mistral Bow 3, Philips cd 723, Dab+tuner.

Kempenaartjes

Dank jullie  :gp: en ook voor jullie veel luister- en leesplezier.

jrm

Leuk verslag van jullie zoektocht door de ls jungle!

Vooral het samen tot een goede keuze te komen is helemaal fijn.

Veel luisterplezier!

Nostra

Knappe nieuwe set! Veel luisterplezier!

Verstuurd vanaf mijn H3113 met Tapatalk


Kempenaartjes

Dit stuk staat ook op de buurforum en als Marantzliefhebbers vinden wij dat deze zeker ook hier thuishoort :wink:

Een half jaar later en we weten dat deze set blijft!

Wat is er allemaal veranderd na een half?

De eerste weken waren we al flink onder de indruk van de QA concept 500, maar eigenlijk vonden we de set schel klinken. Eerlijk gezegd te schel. De tweeters van de AQ's kan je instellen met 0,5DB meer of minder of neutraal, maar welke instelling dan ook, het bleef voor ons te schel klinken. Onze oortjes protesteerden soms en dat is niet iets wat je wilt.

Nu een gevaarlijke item waar niet op gereageerd hoeft te worden. We hebben veel gelezen en het moment was daar om kabels te wijzigen en zijn bij de bron begonnen. Vanaf de router naar de NA11..... en dat werd een Audioquest Vodka ethernetkabel. Het schelle was direct verdwenen en deze kabel tilde onze luisterlevel omhoog.

Dan nog wil je meer. Uit iedere set valt meer te halen en onze set is een bewezen concept. Niet voor niets zal Dhr. Ken Ishiwata de combinatie Marantz Ruby met de QA's meerdere malen hebben gedemonstreerd.
Wij kunnen zelf het wiel wel uit gaan vinden, maar waarom zouden we.

Omdat we alleen gebruik maken van Tidal via BubbleUPnP en daar geen problemen mee ondervinden, komt er geen CD-speler bij en/of een platenspeler. Dus was de verbinding tussen de NA11 en de KI Ruby aan de beurt. Deze werden verbonden met Van den Hul 3T The Rock Hybrid. Echt..... met veel verbazing hebben wij geluisterd hoe wij meer detail hoorden en de plaatsing van instrumenten duidelijk konden horen in een mooie soundstage. Of ik dit goed verwoord weet ik niet, maar echt een duidelijke verbetering, meer dan na het aansluiten van de AV ethernetkabel en dat was al een wezenlijk verschil.

In eerste instantie stonden de QA ver ingedraaid, toch zeker een halve meter voor onze luisterplek. Na enorm veel geschoven en gedraaid te hebben vinden wij ze nu goed staan. ongeveer een halve meter achter ons. Dhr. Ken Ishiwata heeft ze tijdens shows sterk ingedraaid, maar wij vinden ze zo TE gedetallieerd (scherp) klinken en het geluidsbeeld wordt verkleind. In ons geval klinkt de bas zelfs mooier.

Mwah..... dan staat er iets en geeft verdorie supermuziek. Concerten zijn we gewend en bij sommige live-opnames wanen wij ons in een concert. Tijd om verder te gaan en bij de QA worden de QED Supremus luidsprekerkabels geadviseerd.
Ook die kwamen in huis van de Kempenaartjes. Deze vervingen de MIT 750-H en in eerste instantie hoorden wij geen verschil.
Koop je dure kabels en hoor je niks, dat was even balen...... dachten we. Na verloop van tijd zijn ze ingespeeld en creepie wat wij hoorden. The Astounding Eyes Of Rita- Anouar Brahem is nu een paradijs om te horen. Elk instrument staat mooi geplaatst en de aanzet van instrumenten zijn mooi hoorbaar. De bas van de QA is werkelijk super! Kort en droog maar mooi diep. Voorheen hadden we een vette subwoofer van Quadral, maar een subwoofer willen we niet meer.

Eindset van de Kempenaartjes ;D

Ook de afwerking van de QA's verdient echt wel een schoonheidsprijs. Geen schroefje bij drivers te zien, alles staat 'recht' en heeft een sublieme afwerking. We moesten wel even wennen aan de poten, maar ze horen er eenmaal bij en vinden ze nu mooi.

Alles wat we tot nu gedaan hebben is op gehoor. Zelfs de NA11 hebben we zo afgeregeld wat ons het mooiste vinden klinken ( Filter 1).
Onze huiskamer is niet het meest ideaal vanwege een laminaat vloer. Achter onze zitbank klinkt het wat hol en het verder verbeteren van akoestiek wordt een volgende stap. Of het wordt meten is weten of we gaan op onze oortjes af. In ieder geval lezen wij veel, proberen veel en genieten van de rust van muziek. Welke genre ook........ een goed opgenomen CD/track is een waar feest.

Richi heeft hier een aparte topic hier en beschrijft de QA's. Zelf denk ik dat hij ze meer een kans had mogen geven. Je bent vlug gewend aan jouw 'oude set', maar een nieuwe set verdient tijd. Aansturing, plaatsing ( ook akoestiek) en desnoods kabels weten meer uit LS te halen. De set moet matchen en dat is ons aardig gelukt.

Deze link ( beter dan onze korte samenvatting  ;) willen we niet onthouden voor QA's concept 500 liefhebbers
https://youtu.be/nh-KBNHFUu0

Steeds willen wij meerdere leden bedanken die op deze forum imput geven. Dat heeft onze hobby zo gemaakt.

NB

Leuk om te lezen. :yes:
Ik heb de QA 3050 en ben daar nog steeds erg tevreden over.
Kamer set:
Marantz PM 6007 - Q Acoustics 3050 - Infinity Alpha 10 - Yamaha CDS303 - Marantz cd 5000-
Pioneer DV-50LX- Bluetooth receiver BLS- B11.
Sennheisser HD 700 en Sennheiser IE 800.

Slaapkamer:
PM 6004, Mistral Bow 3, Philips cd 723, Dab+tuner.

xander32

Op het buurforum had je een foto geplaatst van je prachtige set, prima opstelling en de sfeervolle ruimte 👍🏻

jrm

 :gp:

Leuk verslag en de eindconclusie is zoals het moet zijn: helemaal jouw smaak en muziek beleving!