Marantz C-R603 en Dali Zensor 1 dwerg-setje

Gestart door Shepherd Moon, januari 31, 2013, 23:03:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Shepherd Moon

Als greepje uit m'n topic zelf toch deze recentie omdat er over de microset's lijkt me niet echt veel geweten is ;-)

De Dali Zensor 1 en Marantz C-R603 combinatie is voor bijna 90% ingespeeld. Dus bijna 90uur staan spelen.

In het begin sprak ik van een gesloten karakter, weinig fut in... afwachten dus... gewoon dagen aan een stuk heel de dag door laten inspelen op DAB studio brussel en bijhouden hoeveel uur deze gespeeld heeft om een idee te hebben.

Nu => WOW, gewoonweg WOW  :-o

zo een grootse prestaties voor zo een klein setje, geweldig leuk, en het feit dat vooral de dali's m'n lach gewoonweg niet kon bedwingen na eens een geconcentreerde luistersessie.
Stel je voor, je geeft uiteindelijk 260€ aan een paar zwartgeverfde koekendoosjes (qua formaat). Maar tov het geluid dat daar uitkomt vergeet je alle verhoudingen. Dit is prijs/kwaliteit gewoon fenomenaal goed!!  notworthy

Een zeer open karakter hebben die, zeer zuiver en staging is gewoon machtig stabiel en groots in verhouding.
Letterlijk was ik na ff m'n ogen te sluiten gewoon vergeten dat ik in m'n woonkamer zat en rustig naar santana zat te luisteren die voor me zat. Die staat al een huis vast voor me, beetje in de diepte ook zelfs, maar niet te ver gelukkig.
De instrumenten mooi verdeelt met ieder hun mooi plaatsje. Je waant je snel in de voorstelling zelf.

De positie van de speakers voor zo een geweldige staging zijn ook tov m'n B&W's helemaal anders.
De Dali's moet je echt plat voor zich uit staren. Ik zit in een gelijkzijdige driehoek opstelling. Als ik ze naar me toe richt - zoals ik het beste resultaat verkreeg bij m'n B&W's - verdwijnt de stem in de diepte, knal in het midden, maar komt heel het beeld niet buiten de speakers, blijft er gewoon mooi tussen hangen.
Bij het horen van de troms bij een cd van pink floyd viel me dat op dat de plaatsing lang in het midden bleef om dan plots uit te wijken naar de kanten toe. Dus daarom ff meer naar buiten gedraaid, nogmaals de test, daarna gewoon plat naar voor en het was volledig in orde. Zeer wijde spreiding van de tweeters alvast. Ook wanneer het stiller staat blijft het beeld gewoon als een klok staan waar het staat en schuift het niet naar de speakers zelf toe. Chapeau!!

Qua staging dus vergeleken met m'n duurdere en grotere B&W's valt me meer "betrokkenheid" op naarmate ik het me nog kan herinneren van een anderhalf jaar terug. Het sleurt je er makkelijker in heb ik de indruk. Maar ik kan pas echt zeker zijn eens dat ik de B&W's nog eens in m'n later afgewerkte kamer kan beluisteren in alle rust.

Klankmatig vallen deze zeker niet teleur, laag is zeer lekker voor zo een compacte speaker. Superdiep heb ik ze nog niet horen gaan, maar ook nog niet de juiste cd's voor kunnen opleggen wegens te lui om in de auto te duiken buiten clown1
Maar verwacht ik ook nog niet direct van zo een speaker, maar verassingen zijn altijd welkom. Maar het komt er vooral zeer mooi gecontroleerd en gebelanceerd uit. Zal vooral ook te danken zijn aan toch de versterker van de marantz.
Hoog en mid zijn zeer "open" van karakter. Hoog vooral een redelijk lichte 'mint' frisse toets dat ik soms wel apprecieer en bij m'n B&W's niet echt ken, maar dat karaktertrekje is altijd al gekend bij die 700 reeks  :-D Bij het mid/hoog kan ik dat ook eigenlijk zo omschrijven. Wolligheid is hier niet te vinden.
Wel gevaarlijker bij scherpere opnames lijkt me. Schreeuwerig heb ik ze nog niet horen overkomen, totaal niet, maar ik vrees dat ze bij een frissere versterker wel een mismatch kunnen vormen en/of mss bij iets meer agressievere opnames... dat zal ik nog moeten verder proberen met de juiste cd's.
Luistermoeheid is hier een factor dat verder zichzelf gaat moeten uitwijzen. Maar ik denk dat ik bij de B&W's gewoon dat fenomeen totaal niet ken en hier bij de dali's er mss iets gevoeliger aan ga zijn. Maar echt wel met nadruk op "IETSJE"
Detail is er zeker aanwezig, maar niet in die mate dat het je echt van de troon blaast af analytisch overkomt. Zou ook zeer onlogisch zijn, Maar tov de kostprijs nog steeds => damn!! Zeer vermakelijk. Gelukkig, zou de luistermoeheid anders eigenlijk mss wel negatief durven beinvloeden persoonlijk gezien.

Natuurlijk zal over dit alles de marantz ook wel z'n invloed hebben. Maar die is ook zo compact dat je die ook gewoonweg eens hij z'n job doet, discreet aan het wezen is  :wink:
Maar jonge wat een mogelijkheden, dat ben ik persoonlijk niet echt gewoon geweest vroeger, maar niettemin zeer leuk speelgoed. op m'n Ipod staan ook enkel WAV bestanden op en deze worden duidelijk digitaal uitgelezen en verder bewerkt door de speler zelf. => knap geluid, merkbaar geen verschil tov de CD-speler.

DAB radio => ik had nog een coaxkabal die van de vorige eigenaar getrokken is vanuit de plaats waar z'n radio stond naar de zolder toe, deze coax aangepast om de DAB-antenne aan te sluiten op zolder. => jezus, wat een verschil tov gewoon FM  8-) Ik had er geen ervaring in, maar zeker het aanbod is voor mij al niet teleurstellend  :lol:

Internetradio nog niet getest, maar de Airplay wel en deze werkt zonder meer zeer goed. Verder moet ik deze nog eens beluisteren wat het geeft met FLAC bestanden, WAV's etc... Alleen nog met vraagtekens ivm gebruik youtube en het syncroniseren van het geluid daarvan ipv de 2 sec delay  :| Ligt wellicht aan de apple ergens vermoed ik...

Ja, tcho... voor zo een relatief schamel bedrag (vooral de speakers!!!) ben ik er echt niet van over hoe deze presteert, alvast geen enkel greintje spijt dat ik heb van deze aanschaf, integendeel zelfs. Voor de mensen die iets kleins willen dat presteert zou ik dit zeker aanraden. Qua aansluitingen van de marantz kan je ook haast alle kanten uit voor die compacte dreumes, alleen de kabel klemmen zijn iets moeilijker om de kabel zelf in te stoppen en dan aan te draaien, niet veel ruimte voor je vingers de kabel te laten manipuleren tot deze op z'n positie zit en de boel aan te draaien. Maar dat doe je toch maar zelden dus... so what  :wink:
Kracht heeft deze dwerg toch ook in overvloed tov wat je zou verwachten van een doorsnee microsysteem. Het is natuurlijk geen PM14KI, maar toch... weeral dikke pluim.

Amusant te weten dat zoiets als een microsysteem, tegenwoordig ook zo leuk luisteren kan zijn :)





Marantz set: PM-14 KI , CD-17 KI , ST-17, M-CR603
Speakers: B&W 704 , 705 , HTM-7, Matrix 2 series 2, Dali Zensor 1
Sub: REL R-505
HT-set: Denon ACV-A1 SE upgrade, Pio BPD-LX91, Behringer FBP-1124
Voeding: Monster HTS1000,

martingrasdijk

Leuke review! Ik herken veel wat je schrijft over de DALI's. Zeer fijne speakers:)